Mi-am mutat instagramul pe blog

Dacă tot am blog (degeaba), am zis să-l folosesc la ceva. Și am făcut ce voiam să fac demult: mi-am mutat colecția de poze de pe Instagram aici pe blog. Motivul nu are legătură cu datele personale (n-am nimic cu Zuck, folosesc încă Facebook) ci cu faptul că Instagram a devenit un gunoi de aplicație care nu mai are nicio legătură cu fotografia. Iar mie îmi place fotografia, nu să dau scroll la infinit printre reel-urile alea toxice cu fundaluri sonore imbecile.

Dar, fiindcă nu-mi place efortul iar a alege și a încărca manual peste 1000 de poze nu era o opțiune, am căutat o soluție cât de cât automată. Am găsit astfel un plugin de wordpress care face o chestie deșteaptă: afișează conținutul unui folder Dropbox direct pe site, cu thumbnails. Și, fiindcă de-a lungul anilor (începând cu 2016) am pus într-un album virtual din Photos (iOS) aproape toate pozele pe care le-am prelucrat sau le-am încărcat pe diverse platforme, tot ce-a trebuit să fac a fost să-i spun Dropbox-ului să facă upload albumului respectiv într-un folder, am eliminat manual pozele prea personale (operațiune simplă, basically am selectat aproape toate fețele 🙂 ), i-am spus apoi pluginului wp care-i folderul, am customizat pe ici pe colo să afișeze galeria pe gustul meu și voila, am propriul „Instagram”, fără reclame, fără reel-uri, like-uri și alte prostii. Dacă vrei să folosești o poză ca wallpaper, be my guest. Dacă ai nevoie de o poză pentru un proiect sau pentru a ilustra un articol, contactează-mă. Dacă vrei să furi poze și să le publici cine știe pe unde ca să îți crești numărul de urmăritori, ești un penibil infect.

De acum încolo tot ce trebuie să fac e să urc pozele viitoare care-mi plac în folderul special din Dropbox și vor apărea automat pe site.

Mergi pe prima pagină pentru galeria foto. Thumbnails-urile sunt cached și cu lazy load dar durează câteva secunde până sunt servite primele, după care poți face scroll până te plictisești sau se termină pozele 🙂


Publicat

în

de către

Etichete: