Back to my photo self

Jucărie nouă:

Până mi-o fură, am decis să o folosesc totuşi cât mai temeinic.

Duminică noaptea am fost pe Feleac, lângă observatorul astronomic, unde câţiva membri ai astroclubului Andromeda din Cluj observau în linişte stele duble. La vreo 200 de metri distanţă, în câteva maşini parcate cu vedere la superba panoramă a orașului, se întâmplau alte chestii. Pământești.

Revenind la stele, am avut privilegiul să mă uit şi eu pentru prima dată printr-un telescop. Pe lângă sistemele de stele duble care arătau ca niște stele… duble, am văzut galaxii (vecina Andromeda şi vreo câteva M-uri, nu mai ştiu care), nebuloase și planeta Jupiter cu patru sateliţi. Am avut noroc și cu Staţia Spaţială Internaţională care a străbătut cerul foarte convenabil la numai jumătate de oră după ce am ajuns. Deosebit de strălucitoare şi foarte rapidă, a intrat treptat în partea „întunecată” a Pământului, acompaniată de „oau”-urile noastre. Astronomii erau probabil amuzaţi, dar nu-i vedeam că era beznă. Calea Lactee se vedea mai bine decît am văzut-o eu vreodată, aşa că am tot pozat-o până am simţit că sunt la cinci minute de a crăpa de frig. După care mi-am adus aminte că am un hanorac în portbagaj.

***

Am cont pe Google Plus, pe Facebook și pe Twitter. Plus blogul. Și Instagram-ul, dar ăla e deocamdată ceva exotic și nu ia timp. Pe restul le-aș folosi pe toate zilnic, nu zic nu, dacă aș fi plătit pentru asta. Cum nu sunt, le folosesc așa: postez pe Twitter una-alta și mai aflu o noutate. Scurt și la obiect, genul ăsta de consumare a conținutului îmi place cel mai mult și-mi ocupă cel mai puțin timp. Ce postez pe Twitter apare automat pe Facebook, unde nu postez nimic aproape niciodată, eventual mai răspund la un comentariu. Pe Google Plus îmi place să sunt poze funny. Io sincer de-asta intru pe el, să văd gif-uri animate și diverse filmulețe. A, și să mai blochez pe diverși necunoscuți cu fețe dubioase care mă adaugă în cercurile lor. Interesant, n-am dat block la nicio gagică.


Publicat

în

, ,

de către