Aș dori să pice un meteorit peste Hollywood dacă se poate. Mersi.

Transformers 3 a avut un buget de 400 de milioane de dolari. Și un trailer fain de tot. Fiind un sucker pentru trailere faine de tot, m-a convins. Deși primele două filme din serie au fost slabe rău, Megan Fox fiind cireașa de pe tort din punctul ăsta de vedere atît la propriu cât mai ales la figurat, am decis să merg totuși la partea a treia fiindcă: 1. Megan Fox a dispărut din distribuție și 2. Era în 3D. Bine, de fapt faza care m-a cucerit pe mine a fost partea din trailer în care Neil Armstrong ajunge pe Lună cu o misiune secretă, aceea de a cerceta un OZN prăbușit acolo. Ei bine, cam asta a fost singura parte coerentă și bine realizată a filmului. Ce a urmat m-a făcut să vreau să ies din sală cam de vreo cinci ori, fiindu-mi pur și simplu jenă că mă uit la așa ceva. M-am simțit ca și când aș fi fost înjurat la fiecare două minute de către scenarist (boul milionar Ehren Kruger) și regizor (boul milionar Michael Bay), care au contribuit într-o armonie perfectă la cea mai retardată, plină de clișee și înfiorător de plictisitoare poveste care ar fi putut fi concepută. Zic asta fiindcă la un buget de 400 de milioane există niște așteptări. Și evident că la așa buget, boii de mai sus au fost plătiți cu sume uriașe. Încerc să înțeleg și nu pot. Cum se poate așa ceva? În comparație cu Transformers 3, Avatar este un giuvaer. Și țineți minte că Avatarul și-a luat o grămadă de înjurături pentru poveste, că îi prea simplă, că nu știu ce. Cum de le este permis unor idioți să pună în mișcare o uriașă mașinărie de producție ce implică munca a mii de oameni, doar pentru a transpune pe peliculă un gunoi ce insultă inteligența a 90% dintre pământeni? Avatar a avut într-adevăr o poveste simplă, ușor de înțeles de toată lumea, dar spusă bine și ajutată de animația 3D de excepție. Nu merge placa cu „Păi Transformers e făcut pentru un anumit gen de public și așa trebuia să fie”. Nu. Am vizionat filme care mi-au plăcut chiar dacă erau făcute pentru copii de șapte ani.

În Transformers 3, efectele speciale au fost atât de multe încât, deși perfect realizate, au ajuns rapid să fie plictisitoare. Noroc cu frumusețea aia de Rosie Huntington Whiteley care merită văzută în toată spledoarea 3D-ului ei 🙂

Nu dați banii pe Transformers 3! Furați-l cu nesimțire de pe torente atunci când va apărea în format HD și apoi, dacă chiar sunteți curioși, vizionați-l cu multe pauze și cu derulări înainte. Fiindcă atâta merită.


Publicat

în

de către

Etichete: