Pentru că ne bazăm pe proști…

…facem pe proștii. New York Times, Dailymail, CNN, MSNBC, Time – ce au în comun? „Sunt profesioniști”, ar fi primul gând și ar fi corect. Și în România există unii care se cred profesioniști. Profesioniști în găinării, aia da. Profesioniști în domeniul lor, nu prea curând. Eram pe site-ul Cancan să mă uit la țâțe (orice alt motiv v-aș da aș părea penibil, deci mă uitam la țâțe) și văd un link pe prima pagină, cu titlul „Show sexy cu o brunetă în pielea goală – VIDEO”. Observați câte cuvinte cheie a acoperit titlul. Îmi plac brunetele în pielea goală, deci dau click pe link și… mă trezesc pe site-ul Antena3. Nu că s-ar deosebi mult cele două site-uri dar parcă aș vrea să știu când sunt trimis pe altă tarla. Pusă la categoria tabloid, formularea „știrii” de pe Antena3 m-a lăsat tâmpit. Fiți atenți:

Imagini fierbinţi suprinse de camera video (notă: ai zice că vorbește de telescopul Hubble, nu?). O tânără brunetă a făcut un show pe cinste în faţa camerelor de filmat. Fata a dansat câteva minute bune în jurul unui pat. (n-am mai auzit așa ceva, am tresărit!) De remarcat sunt accentele roşii din décor, precum şi ciorapii şi mănuşile pe care tânăra le purta. Ce a ieşit, vedeţi în materialul următor:

…și urmează un clip. Care clip este de pe met-art.com, un site cunoscut de nuduri, care oferă clienților plătitori acces la poze și la clipuri cu gagici care dansează goale în jurul unor obiecte de mobilier. Clipuri surprinse de… unica și misterioasa cameră video. O, da! Dau un Big Mac unui câine vagabond dacă ăia de la Antena au plătit, sau măcar au cerut voie celor de la met-art pentru a prelua clipul.

Înțeleg că știrea a fost „creată” doar pentru a exista text în pagină, iar textul e acolo din considerente SEO, înțeleg că linkul (plătit sau nu) de pe prima pagină a Cancan e pentru a crește rankul paginii în „ochii” Google, pentru ca cei care caută „brunetă în pielea goală” să ajungă pe Antena3. Accesări, publicitate… Mă întreb însă cât de proști își consideră Antena3 restul vizitatorilor care nu ajung la ei din greșeală, pentru a le servi astfel de poșirci numite pompos știri? SEO spamming-ul se poate face și fără a-ți bate joc de vizitatori. Site-urile enumerate mai sus, dintre care unele au și secțiune de tabloid, își asigură fluxul de vizitori de pe Google  prin acoperirea celor mai variate, în vogă și căutate subiecte. Nu am văzut însă niciunde o asemenea calitate scăzută a materialelor. Dar eu mă refer la profesioniști. Care n-au nimic în comun cu cei din captura de mai jos.