Unic în România: Arsenal Park

Weekend-ul ăsta am fost cu nevasta la Arsenal Park, o „unitate militară de vacanță” situată, greu de crezut, chiar în România. Lângă Orăștie, pe o suprafață de 80 de hectare se întinde un complex de vacanță de patru stele unde, chiar dacă ai rămâne o săptămână, nu ai avea cum să te plictisești vreun moment. Odată ajunși în stabiliment am uitat complet de lumea de afară și timp de două zile n-am știut ce-i ăla TV, PC sau net.

Pe lângă Andrei Crivăț, veche cunoștință, am avut plăcerea să-i cunosc la fața locului pe Sebastian (Visurât), Denisa, Ovidiu Sîrb, Corina, Orădeanul, Lilișor, Nebuloasa și Groparu.

Într-un cadru natural, plin de vegetație, se găsesc locuri de cazare cu paturi amenajate în taburi sau pe afeți de tun dar și camere „normale” cu două paturi sau chiar vile de lux. Noi am fost cazați într-o așa-numită „cameră a ofițerilor” în care ne-am simțit ca acasă, având la dispoziție tot confortul necesar. Pentru prima dată după multă vreme am găsit niște perne ca lumea!

Tot parcul este plin de vehicule militare scoase din uz care contribuie din plin la senzația că te afli într-un spațiu de cazarmă.

Ce am făcut? Pe lângă multe plimbări pe jos și cu bicicletele (care sunt la liber) am profitat de amabilitatea gazdelor și ne-am bucurat de ture cu boogie-uri și mașinuțe de golf, am jucat minigolf și am fost zdruncinați într-o plimbare memorabilă cu un transportor pe șenile, bătrân da’ rău. Ne-am dat și cu tiroliana.

Mi-a plăcut în mod deosebit airsoft-ul, Arsenal Park având niște locații ideale pentru partide de airsoft. Băieții de la Airsoft Deva au adus echipamentele și au avut răbdarea să ne explice regulile. După care s-a trecut la acțiune. La final,  pe lângă experiența în sine eu am avut un motiv în plus de încântare, reușind să dobor o pradă valoroasă: un exemplar din specia groparienilor. Primele două partide am reușit să scap nepușcat fiindcă ostilitățile s-au desfășurat printre niște ruine. Când vânătoarea s-a mutat în pădure, lucrurile s-au complicat. Dacă toți erau îmbrăcați în costume de camuflaj, sau oricum, măcar în culori neutre, eu zburdam printre copaci îmbrăcat în… roșu. Drept urmare cred că n-au trecut două minute și am fost executat cu două bile-n meclă.

Seara am stat în jurul unui foc de tabără uriaș (cel mai mare văzut de mine până acum) și am mâncat diverse bunătăți la grătar, udate cu bere și pălincă.

Tot respectul pentru gazde, doamna Amalia Matei (PR), domnul Marius Cristescu (unul dintre proprietarii parcului) și simpaticul Berni care s-au asigurat că „delegației” de bloggeri nu-i lipsește nimic.

Arsenal Park pare a fi din toate punctele de vedere cel mai bun loc pentru teambuilding-uri. Tot ce pot să spun este că au mai rămas atât de multe activități recreative de făcut în Arsenal Park încât la anul ne vom reîntoarce 100%, pentru cel puțin încă un weekend de „militărie”.

Mai jos sunt un slideshow (click pe slideshow pentru a accesa galeria întreagă) și niște poze, o să postez și un filmuleț cu ce-am filmat puțin mai incolo. OK, filmul e gata și vizionabil aici.

UPDATE: despre weekend-ul de pomină au scris: Andrei Crivăț (are un film cu o coloană sonoră tare de tot), Visurât (I, II, III), Denisa (poze superbe), Nebuloasa (cu lux de amănunte), Orădeanul (alte poze faine) și Lilișor (în trei episoade), Groparu (cu și mai multe amănunte), Ovidiu Sârb (un milion de poze) și a sa Corină. Deci, așadar și prin urmare concluzia-i că or scris mulți, ceea ce numa bine poa să-nsemne 🙂

Slideshow:

***

Poze:

Ovidiu Sârb

Nebuloasa

Denisa și Groparu

Oradeanul

„Sitting duck”

În timpul conferinței..

Laura

Groparu în exercițiul funcțiunii

Andrei Crivăț și Sebastian Bârgău



Publicat

în

de către