Da, clipuri…

Am schimbat tema la blog cu una un pic mai veselă. Poza din header e Clujul noaptea, făcută de mine acu’ doi ani, nu „ciordită” cum presupunea cineva 😛

***

De la Jay Leno am aflat că JibJab au mai scos un clip „electoral” muzical şi animat, în opinia mea unul dintre cele mai reuşite de până acum. Mi-a plăcut: „Citizens gather from both far and near / For a ritual we practice every four years / When we promise you anything you wanna hear / To win the crown we’re chasin’!” Click play, cu sunet. Referitor la campania din Statele Unite eu îl văd câştigător pe Obama. Nu îmi place de McCain ca apariţie, însă eu nu l-aş vota totuşi din alt motiv: are 72 de ani. Omul nu mai are mult timp de petrecut pe aici, deci de ce l-ar interesa viitorul? Nici măcar nu va apuca să „verifice” dacă direcţia pe care vrea să o impună se va dovedi cea bună. Nu-l va putea trage nimeni la răspundere. Poate îl apucă ceva şi porneşte un război. Nuclear.

Click aici pentru a vedea clipul.

***

DeviantArt (link-ul e spre galeria mea) şi-a tras faţă nouă, modernă şi „sleek”. Pe deasupra oferă nişte opţiuni care erau valabile până acum doar utilizatorilor abonaţi, cum ar fi previzualizarea ca thumbnail-uri a „operelor” noi ale artiştilor „urmăriţi”. Au şi un clip de prezentare simpatic pe care îl puteţi vedea mai jos. Rămân însă vechile metehne: multitudinea de utilizatori care postează poze de prost gust, vulgare sau pur şi simplu proaste. Există desigur mulţi useri talentaţi, cu milioane de accesări şi poze sau desene care îţi taie respiraţia, însă aceştia reprezintă un procent redus. De asemenea numărul celor care îţi vizitează galeria e scăzut dacă nu faci cel puţin două lucruri: ori postezi nuduri iar vizitatorii vin ca muştele, ori comentezi în draci la toată lumea şi la toate pozele, cu speranţa de a aduna ceva clickuri. Din păcate eu nu am nuduri şi nici nu prea simt nevoia să zic „Wow, great picture!” la pozele care îmi plac. În schimb colecţionez poze adăugându-le la „favourites” în cadrul site-ului. Teoretic şi asta ar trebui să aducă vizitatori, căci cei pe care îi „favorizez” văd asta şi uneori trimit un thanks sau îmi vizitează galeria. Dar şi aici e o problemă. De obicei adaug la favorite poze ale unor artişti care au mii de accesări pe zi, respectiv sute de comentarii şi care, bineînţeles, nu au cum să răspundă la toate. Un exemplu pentru cum sunt accesate şi apreciate pozele pe DeviantArt îl reprezintă cea mai proastă poză a mea, cu doi câini care se joacă, nefocusată şi mică, care are cele mai multe accesări şi utilizatori care au adăugat-o la favorite. Majoritatea au 10-12 ani, cont pe deviant, şi le plac câinii.


Publicat

în

,

de către

Etichete: