Free & slim

Am fost la Intend în Cluj ca să iau un tuner. În faţa mea la coadă era o femeie care tocmai îşi cumpăra un laptop. Fără să aibă habar ce cumpără, săraca. După ce i-a înşirat tot felul de date tehnice până a ameţit-o, vânzătorul îi spune că varianta pe care a ales-o ea nu are sistem de operare. Ă, ce-i ăla sistem de operare întreabă ea. Răspunsul vine prompt (si aiurea): Windows. Ea: şi cât costă? El: Nu vă faceţi probleme, dacă îl folosiţi doar acasă nu trebuie să-l cumpăraţi. Măi să fie! Windows e freeware pentru uz personal! Doar cumpărând de la Intend, desigur.

Ronţăiam ceva la micul dejun şi mi-a picat privirea pe o formulare ambiguă de pe punga de cereale. Zice: „Studiile au arătat că femeile care mănâncă cel puţin 3 porţii de cereale integrale zilnic au tendinţa de a-şi menţine silueta mult mai mult timp!”. Aşadar, bagi în tine cereale până ţi se acreşte şi rezultatul este că „ai tendinţa” (deci nu e 100% sigur) să nu te îngraşi „mult mai mult timp” (adică, deşi poate o mai lungeşti ceva timp, nu poţi să eviţi deznodământul: te vei scrofăli). Eu asta am înţeles. Şi e normal, cerealele alea nu diferă cu nimic de altele, e doar marketing, deşi precaut. Sigur că te vei îngrăşa în continuare dacă mănânci de trei ori pe zi cereale, ca aperitiv la felurile principale, iar în rest stai la birou. Da’ nu poţi să-i scrii omului pe pungă că pe lângă cereale ar mai fi indicată o oră de sală zilnic, o tură de jogging şi să reducă din Big Mac-uri, că se supără.

De câteva zile sunt preafericitul posesor al unui Canon EOS 450D, care va lua locul bătrânului 350D. L-am comandat de pe f64.ro, magazin pe care îl recomand cu căldură dacă aveţi nevoie de echipamente foto. De trei ani de când comand tot felul de accesorii de la ei nu am avut nici o experienţă neplăcută. Cu aparatul vechi am tras aproape 30.000 de cadre şi încă e în stare bună de funcţionare aşa că va lua drumul măritişului. Noul gadget se comportă exemplar, e performant şi miroase a nou. Love it…


Publicat

în

,

de către

Etichete: