Mie-mi place canicula !

Ieri 39 de grade, azi 25. wtf, a pornit primăria aerul condiţionat? Anyway după caniculă, fac şi eu nişte observaţii (despre caniculă, că cică se reîntoarce de săptămâna viitoare):

– Televiziunile au fost în culmea fericirii: cod roşu şi temperaturi de peste 40 de grade ls umbră. Totuşi fericirea le-a fost puţin umbrită. Codul roşu a fost rezervat doar câtorva judeţe de câmpie.
– S-a constatat (uimitor!) şi s-a repetat la toate jurnalele că oamenii au respectat indicaţiile ministrului sănătăţii şi au rămas în case la orele prânzului. Cei care nu s-au uitat la ştiri au ieşit şi au murit.
– Se caută cu disperare cazuri de decese din pricina căldurii. Cum stabileşti că cineva moare din cauza căldurii? În fiecare zi mor oameni pe stradă (şi eu am văzut un astfel de caz, din păcate, în primăvară) dar nu sunt contabilizaţi imediat de televiziuni. Cum urcă un pic temperatura, cum începe vânătoarea de morţi.
– O chestie inutilă mi se pare înfiinţarea unei linii verzi unde oamenii pot fi sfătuiţi în probleme legate de caniculă. „Mor de cald, ce să fac?” „Fă-ţi vânt. Pe geam!”
– M-am obişnuit să las aerul condiţionat să meargă continuu cât timp umblu cu maşina. Drept urmare, maşina mea scoate un zgomot de maşină + frigider în funcţiune, iar când accelerez parcă aud o barcă cu motor. În fine, contează că am aer respirabil în „habitaclu”.
– Tot ieri eram în Praktiker şi nu-mi venea să cred: coadă la aparatele de aer condiţionat – angajaţii făceau demonstraţii, explicau de zor iar familii întregi aşteptau cuminţi să-şi ia aparatul. De ce să-ţi iei aer condiţionat când e trecut de mijlocul verii nu pricep. Sau ba ştiu. Ca să explodeze de suprasolicitare reţeaua idioţilor de la Electrica şi să pice curentul de 5 ori pe zi (ca astăzi de exemplu). M-am trezit fără curent, am plecat în oraş fără curent, am venit înapoi şi el tot nu venise. Curentul that is. Şi ca să ştiţi, când se ia la mine curentul, nu-mi merge nici site-ul, fiindcă „hosting”-ul este în blocul vecin. Ar trebui să iau un generator de curent pe motorină şi să-i dau omului să-l folosească şi să-mi ţină site-ul în viaţă cât timp lipeşte Electrica firele.


Publicat

în

,

de către

Etichete: