Câteva idei la cald

* În faţa uşii apartamentului unde locuim (din fericire nu pentru multă vreme de acu încolo) este garsoniera unor bătrâni. Clasic. Considerând probabil că statul cu rândul la vizor ca pensionarii din reclama de la Allianz-Ţiriac este o practică demodată… au găsit o nouă şi mult mai „nevinovată” soluţie de spionaj. Şi-au instalat o canapea pe holul blocului, lângă uşa lor, adică în faţa uşii noastre. La orice oră ies eu sau Laura găsim pe cineva pe canapea. Ori ea, ori el, ori amândoi iar de ceva timp chiar şi alţi vecini veniţi la şezătoare. Motivul invocat: în apartament e prea cald, şi se răcoresc pe hol. Dacă, în cazuri rare, nu e nimeni pe canapea, uşa apartamentului stă deschisă, deci activitatea noastră este oricum „înregistrată”. Nu mai zic că de fiecare dată când trec pe acolo mă simt obligat să mai zic ceva în afară de salut, iar Laura e victima perfectă (fiind din câte se pare preferata lor): pierde câte 5 minute minim socializând în faţa uşii de fiecare dată când vine sau pleacă.

* Ieri am condus dus-întors 240 de km ca să fac o baie într-un lac, la invitaţia unor prieteni care erau deja acolo şi care au aproximat distanţa la jumătate. Lacul se numeşte Leşul Ursului, iar ca să ajung acolo a trebuit să merg înspre Oradea peste 100 km şi apoi să o iau pe un drum de ţară de vreo 15 km. Când spun drum de ţară exagerez, bineînţeles, fiindcă ăla nici măcar cărare nu se poate numi. În timp ce am parcurs 15 km cu viteza întâia (pe bune) şi am consumat cred că 100 de l de benzină am avut vreme să îmi reamintesc de România cea de altă dată şi să-mi fie ruşine că suntem stat european. Nici în savana din Africa, după o ploaie + o turmă de elefanţi şi rinoceri un drum nu ar fi arătat aşa de rău. Când am ajuns la destinaţie, surpriză: deşi credeam că vom fi doar noi şi lacul m-am înşelat complet. Sute de maşini şi corturi, grătare, bărci, oameni la plajă. Majoritatea bihoreni. Trag concluzia că lacul ăsta este unica atracţie turistică/de weekend din judeţul lor, altfel nu-mi explic de ce ar înfrunta cineva atâta chin ca să facă o baie.

* La întoarcere Laura a filmat clipul de mai jos, în timp ce treceam printr-un sat care părea a fi un lung magazin de la un capăt la celălalt. Sunt curios cât de profitabilă e afacerea pe cap de locuitor.

[trilu-video]http://www.trilulilu.ro/sawrad/7b440862e399d4[/trilu-video]


Publicat

în

,

de către

Etichete: