Vista Hog

În momentul de faţă Windows Vista e un porc consumator de resurse. Punct. Tot ce îmi rula flawlessly pe Windows XP, în Vista abia se mişcă. Vorbesc de Windows Vista varianta Ultimate cu toate opţiunile activate, alea care iau ochii şi care arată superb dar ce folos că trebuie să-mi iau calculator nou. Şi nici nu am terminat de plătit pe actualul (da, cred că eram beat când am făcut rate pentru cel mai susceptibil la devalorizare produs din lume). Până una alta folosesc Vista ca să mă minunez cum stau ferestrele în ”3d” şi să mă joc Şah (tot 3d) cu calculatorul, la care bineînţeles pierd. În rest tunerul nu merge, webcam-ul nu merge, scannerul meu din 2000 nu are nici cea mai mică şansă să fie recunoscut de sistem şi tot aşa… De când l-am instalat şi-a triplat dimensiunea cu tot felul de update-uri de la Microsoft – în fiecare zi există ceva ”critic” de actualizat. Noul subsistem grafic WPF (Windows Presentation Foundation), adică mândria Microsoft şi noutatea principală adusă de sistemul de operare, nu a fost încă implementat de aproape nici un dezvoltator software. Probabil de lene sau că o fi prea avansat pentru ei, nu ştiu, dar aplicaţiile pentru Windows Vista arată ca şi cele pentru XP for now, cu excepţia celor marca Microsoft bineînţeles. Chiar şi Yahoo, care ştim că se iubeşte cu Microsoft de anul trecut, nu a reuşit să scoată nici măcar varianta beta a Yahoo Messenger pentru Vista, deşi aici îi face reclamă dinainte de Crăciun şi zice că foloseşte toate noutăţile tehnologice de la Microsoft.

BrainTV este interesant, are ceva interviuri bune şi îmi place calitatea videclipurilor care (cel puţin la mine) se încarcă foarte repede, dar ca şi LiberTV nu înţeleg de ce este numit televiziune? Voi mai dezvolta subiectul.

Am pe hard un fragment de melodie, care se aude şi prost pe deasupra, şi nu ştiu cum îi zice. Tot ce ştiu e că a fost inclusă pe o compilaţie Buddha Bar şi că s-ar putea să fie din albumele Chill Out Paris. Ascultaţi (sper sa meargă TriluLilu că azi dimineaţă nu mergea) şi deşi sunt mici şanse, poate o recunoaşte cineva.


Publicat

în

de către

Etichete: