Shopping Stories, vocea cumpărătorului în online

Deci, deşi nu e frumos să încep cu deci, am lansat de curând un site. Se numeşte Shopping Stories, şi îl găsiţi la adresa www.shopstory.ro . Motoul nostru: „Publicitatea negativă dăunează grav vânzărilor”. Suntem deja o mică echipă (în căutare de noi membri !) şi, gradual, vom încerca să facem din Shopping Stories, mă citez:

(…) “sindicatul” cumpărătorilor sau, dacă sindicat sună prea pretenţios, măcar un loc în care lumea poate afla ce se ascunde în spatele noutăţilor şi “promoţiilor” oferite cu “generozitate” de către comercianţi, ce nereguli am depistat prin magazinele de tot felul şi care sunt campionii problemelor de orice fel. Pe lângă moarte şi taxe, în viaţă mai există încă ceva inevitabil: shopping-ul. Fie că mergem la supermarketul din colţ sau la hipermarketul cu preţuri hipermici, activitatea numită shopping face parte din viaţă şi ne răpeşte ore întregi pe săptămână (dacă nu avem oameni angajaţi pentru asta:P). Unora le place, altora nu, dar important este ca atât cei pasionaţi de mersul la cumpărături cât şi cei care privesc activitatea ca pe un rău necesar să fie trataţi corect şi respectaţi de către comercianţi. Totuşi, de ce investim în acest blog? De ce nu lăsăm OPC-ul să se ocupe de neregulile din magazine? Se spune că publicitatea, fie ea şi negativă, este tot publicitate. Când vorbim de shopping regula nu se aplică. Dacă cineva postează pe acest blog o poză cu un şoarece mort văzut în raionul pentru bebeluşi din supermarketul x, fiţi siguri că nu mai calcă pe acolo picior de mămică.  Prin difuzarea şi mediatizarea problemelor pe care le observă în magazine, comunitatea “shopperilor” are posibilitatea cât se poate de reală de a influenţa comportamentul magazinelor vizate şi de a corecta astfel multe aspecte negative care de multe ori sunt trecute cu vederea. Sincer, de câte ori nu aţi observat nereguli în vreun magazin dar nu v-aţi obosit să sunaţi la OPC? Nu e păcat ca alţii să nu fie avertizaţi pentru a nu lua şi ei aceeaşi ţeapă? O sesizare către noi este însă mult mai simplă şi vizibilă imediat. Nici noi nu stăm degeaba şi ne-am propus să fim atenţi în jurul nostru de câte ori suntem la shopping. Românii îşi cheltuiesc aproape jumătate din veniturile lunare pe mîncare, aşa că, în ultima vreme, numai supermarketurile şi hipermarketurile par să nu fie afectate de criză. În concurenţa dintre ele, unele apelează la preţuri mai mici, altele fac rabat şi la calitatea serviciilor, aşa că plîngerile apar tot mai frecvent, dar sunt greu de urmărit. Am decis astfel să ne concentrăm atenţia pe acestea, însă nu-i vom neglija nici pe restul. Rezolvarea problemelor de către “incriminaţi” se face discret şi de multe ori după ce mulţi clienţi au avut de suferit. Spune-ne care e povestea ta de la cumpărături (semnalează-ne orice nereguli ai observat, trimite poze, clipuri video) şi ajută-ne să-i diferenţiem pe cei serioşi de cei care nu pun clientul pe primul loc, aşa cum ar fi normal.

Am încheiat citatul. Ideea de bază: orice neregulă vedeţi, scos telefonu, făcut poză, trimis la contact arond shopstory.ro şi de scandal/circ/procese ne ocupăm noi:)

Cam atât, feed-ul RSS vă stă la dispoziţie, povestiri apar aproape zilnic, deja avem ceva idei de noi secţiuni şi funcţionalităţi, topuri… aşa că de acum încolo ne auzim (şi) pe Shopping Stories.

Ps. Avem şi cont pe Twitter


Publicat

în

de către

Etichete: