Adunate

Ştiţi care este spaima cea mai mare a tinerei generaţii când vine vorba să se exprime în scris? Cratimele şi i-urile. E de ajuns să aruncaţi un ochi pe blogurile unor copii sau printre comentariile de pe site-urile ziarelor, revistelor. Pfoaii ce-i acolo… Dar o reclamă AdSense agramată încă nu văzusem.

***

Conform unei hotărâri din 1996, posesorii de câini au obligaţia de a ţine animalele legate pe timpul zilei. Şi nu se referă la timpul cât plimbi câinele prin parc, ci să-l priponeşti în propria ogradă.  Deci maică-mea, deşi are curte şi grădină împrejumuite cu un gard de 2.5 m, trebuie totuşi să lege câinele, că cine ştie, poate face un salt peste poartă fix în capul unui trecător. Sau hotărârea are rolul de a proteja pe cei care îţi intră în curte de bestia înfometată? Atunci ar trebui să se aplice şi la câinii de apartament. Fiindcă ăia de apartament sunt şi mai periculoşi când vine vorba de musafiri. Să fie legaţi în timpul zilei de calorifer. La noi în bloc o familie ţine în apartament un dog german alb, cât un măgar de mărime medie. Io n-aş intra la ei decât cu o puşcă. Practic câinele ăla e lung cât juma de apartament deci e pe tine din două mişcări.

***

Mie nu mi-ar fi trecut prin cap să apelez la soluţia de mai jos…

***

Biletele sunt luate. Din 29 aprilie până în 3 mai o să mă învârt cu aparatu’ la ochi pe aici (sigur, la nivelul solului):

7 thoughts on “Adunate”

  1. 🙂 si analfabetii au drept la job. chiar comentam azi cu un prieten ca io nu i-ash lasa sa treaca clasa a 4 pana la 50 de ani daca nu ar invata care si unde se pun… ma deprima, imi scad libidoul. si cand vezi ca nu numai limba lor o spurca ci si altele iti vine sa ii ucizi. e lucrul cel mai de baza din viata. e o piatra de hotar de pus la baza intregii cladiri. insa…mno

  2. 😀 foarte bine, nu-i problema ca se ia de viata mea, atata vreme cat are dreptate. io din pacate is lenesa, deci nu scriu cu diacritice, eventual pot scrie cu ü si ö si ß ca alea le am pe post “principal” la tastatura. ro-ul nici macar nu-l am instalat 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *