Cinema City sosește în Cluj (finally..)

Update (ca să nu mai fac un nou post pe acelaşi subiect): am fost la proiecţia inaugurală şi am văzut filmul Eagle Eye, cu Shia LaBeouf, genul de film la care contează foarte mult dispoziţia pe care o ai atunci când îl vezi. În sensul că dacă n-ai chef, atunci te va enerva. Eu aveam chef. La faţa locului multe costume oficiale şi multe piţi, şampanie şi popcorn la discreţie. Sigur că a trebuit să am şi un ghinion de kkt, pentru că din două săli în care rula acelaşi film noi am ales-o pe cea în care o nesimţită şi un măgar au croncănit la intervale regulate tot filmul. Şi unde stăteau? Lângă noi, unde altundeva? Numa’ aşa ca să nu mă pot bucura în tihnă de fotoliile virgine, sunetul surround şi ecranul cât casa, care au contribuit la perceperea filmului drept un adevărat spectacol.

După un milion de amânări, la un an de la deschiderea Iulius Mall, a binevoit și Cinema City să-și deschidă multiplexul din incinta mall-ului. În scurt timp sper că va urma inaugurarea multiplexului din Polus Center, ceea ce înseamnă fără doar și poate condamnarea la moarte lentă a celor trei cinematografe vechi din Cluj, care în ultimii ani n-au mișcat un deget pentru a se moderniza. Cinema-ul din Iulius are 10 săli și 1670 de locuri, fiind al treilea deschis în România de reprezentantul local al Cinema City International, principalul lanț de cinematografe din Europa Centrală și de Est. Sunetul Dolby Digital Surround (la cinema Republica există doar Dolby Stereo), proiectoare Kinoton (calitate germană 🙂 ) și confortul sporit oferit de scaunele cu tetiere și suport pentru pahar, oferă o experiență care surclasează de departe ce există momentan în Cluj. În incinta multiplexului există o cafenea, două baruri-bufet, 23 de ecrane cu plasmă pentru informații și trailere, sistem de rezervare a biletelor online, internet wireless gratuit, casă de bilete complet computerizată. Nu-mi place că nu poți alege să bagi în tine altceva decât junkfood-ul oferit de barurile din incintă și n-ai voie să vii de acasă cu un grătar sau o salată 😛

Prețuri bilete:

Luni-Joi până la ora 17:00 – 11 RON, după ora 17:00 – 13 RON
Vineri – Duminică până la ora 17:00 – 13 RON, după ora 17:00 – 15 RON

Câteva poze:

0 thoughts on “Cinema City sosește în Cluj (finally..)”

  1. seamana un pic cu un Club de fitze pe dinafara salilor…da te poti pune cu gusturile populatiei si ale arhitectior? Oricum, din punctul meu de vedere cinema-ul in brasov e mort, oricate malluri ar naste baietii…insa in ultima vreme am re-prins gustul la teatru..

  2. true, este cam impodobit pe dinafara. mie imi pare rau insa de sali, care acu is asa de frumoase si imaculate iar in cateva luni vor puti, scaune rupte, mizerie,,,

  3. Ma indoiesc ca nu o sa intretina si salile. Ca la banii aia, ar putea sa o faca.

    Sper sa nu fie o intelegere intre cele doua multiplexuri ca sa mentina preturile la fel.

    Sau daca intre astea doua o sa fie, macar cel de-al treilea sa porneasca o concurenta. Oricare ar fi acela.

  4. Seamana cu salile de cinema din State, nu se compara cu ce a avut Clujul pana acum dar nici preturile nu se compara, desi in State e mai scump sa mergi la film dect acasa, e 8$ biletul si daca mai vrei si popcorn si suc te scoate pe la 16$.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *