Marketing manelistic de la Orange

Cei de la Orange ori ne cred proști ori sunt ei. Pe site-ul lor, la servicii, scrie mare “abonamente cu acces nelimitat la internet” sau “navighează nelimitat” ca apoi imediat dedesubt să-ți trântească în față “în limita unui trafic rezonabil de x giga pe lună”. Și asta de multă vreme. Trafic rezonabil 4 giga? Sau chiar 12 giga? La nevoile de transfer din ziua de azi lor li se pare ăsta trafic rezonabil și au tupeul să pretindă că abonametul este cu trafic nelimitat? Mie mi se pare foarte limitat. Dacă puneau o limită de 50-100 de giga hai să zicem că avea sens, ca mijloc de protecție pentru obsedații de download-uri. Dar chiar dacă nu folosesc torentele și dc-ul, poate am chef să ascult radio online. Opt ore pe zi timp de 20 zile, la 128kbps, înseamnă peste 9 giga de date transferate. Nu mai vorbesc de youtube, download-ul unor soft-uri sau vizualizarea galeriilor de poze. Toate acestea sunt mari consumatoare de bandă și fac ca traficul ăla nelimitat de la Orange să se termine al naibii de repede.

Tot în ograda Orange, peste câteva zile apare iPhone 3G în oferta portocalie. Vor să-i facă o lansare ca în Statele Unite, la oră fixă, ba chiar există un fel de formular de precomandă la ei pe site, un counter… Nimic însă despre prețuri. Mă interesează “evenimentul” fiindcă, după ce am analizat din toate punctele de vedere posibile telefonul, am ajuns la concluzia ca aș vrea unul. Ar fi primul meu non-Nokia 🙂 Depinde însă de Orange, cu ce ofertă vin. M-aș abona cu plăcere pe 2 ani la 3G dacă îmi oferă trafic inclus îndestulător și un discount de bun simț la telefon. Om vedea…

0 thoughts on “Marketing manelistic de la Orange”

  1. Eu am internet de la Orange. L-am luat pentru ca imi e util sa ma plimb cu modemul dupa mine. Dar pretul..e usor cam piperat, dau 20 de euro pentru trafic “nelimitat” 6 GB. Si stii care e explicatia pentru “nelimitatul” din oferta? Nelimitat ca si timp, ca prin mare mila sa maritul Orange ne da voie sa-l folosim oracand, fara limita de timp. Ah, si daca se depasesc giga alocati prin abonament, costa 5 euro pachetul de 500 de mega suplimentari.

  2. pe mine ma suna cretinii in fiecare luna sa-mi spuna ca-mi taie telefonul, inainte de scadenta!! i-am intrebat daca-s prosti si daca nu vad ca telu ii pe firma si mi-o raspuns la un moment dat ca s-o speriat ca am facut asa mare cost. asa mare inseamna 150 de euro. acuma am 220, daca ma mai suna inainte de scandenta ii injur, jur.

  3. Orange e momentan lider de piata asa ca iti dai seama cat o afecteaza nemultumirile clientilor. Fa o plangere la ei si o sa vezi ca o sa-ti raspunda dupa o luna cand si uiti de ce problema ai avut. La internet au niste tarife nesimtite. De unde naiba au scos pretul de aprox. 1 euro/ MB la mobile internet.Cat naiba poate sa consume un releu 3G? Oricum politica lor in asa fel facuta sa mentina salarizarea extraodinara care au ( un amarat de consultant a.k.a vanzatorul lor ia la ei undeva 1100-1500 ron) pentru ca in Romania se merge pe ideea “mult cu mult se face si mai mult” nu “putin cu putin se face mult”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *