Românistice

Învârtindu-mă prin redacție îmi pică ochii pe un N95. Ia te uită, a cui e? A lu nevastă-mea, vine prompt răspunsul. În clipa aia mi s-a oprit pe buze o întrebare firească, dar desigur nesimţită: da’ oare ce piss…ici face o femeie cu un N95 cât o cărămidă, ca să nu mai vorbesc de o ciurdă de funcții pe care cel mai probabil nu le va folosi niciodată? Iar eu am un telefon la juma de preţ cu juma de funcţii şi cu juma din ecranul ăluia. M-am calmat totuşi după ce am observat că nu-i Nokia N95. E doar N95 :). E un pic mai mare, arată cam la fel, însă vine de la prietenii chinezi și nu are nici o legătură cu producătorul finlandez. Chinezii, în spiritul Niken și Adibas au copiat cu dezinvoltură și pe Nokia. Ce mă miră e faptul că se vinde fără probleme în România. Cauți după dual sim pe Google, ajungi pe un site românesc, faci comanda și ai chinezăria în câteva zile la un preţ foarte convenabil. Colegul de care ziceam are și el unu. M-am uitat la ce oferă telefonul și are la funcții de dă pe dinafară. Are și touchscreen. Sigur că la o privire mai atentă finisajul e slab, display-ul cam cheesy cu grafică de un bun gust îndoielnic, însă per ansamblu oferă bang for the buck din plin. Asta dacă nu te omoară prin iradiere pentru că nu ştiu cine-i controlează pe chinezi dacă respectă vreun standard.

Dual SIM N95 (click pentru mare)

***

Am văzut-o aseară pe Gillian Anderson, Scully din Dosarele X, la Jay Leno. Cred că a fost cel mai tare interviu pe care l-am văzut la Jay. Tipa are simțul umorului, arată excelent la 40 de ani și e însărcinată în luna a șasea cu al treilea copil.

***

Mă trezesc ieri dimineaţă pe la 10 cu o dispoziţie de Ziua Judecăţii. Mă duc în baie, aprind becul, becul nu se aprinde. Electrica, blestemele de rigoare. După ce am supravieţuit duşului îngheţat care nu a fost chiar atât de criminal cum m-am aşteptat, doar că l-am făcut pe întuneric, am plecat. M-am întors pe la 7 seara, singur, Laura fiind la condus. Curent nada. Câţiva vecini jucau fotbal în faţa blocului pe dalele proaspăt puse, alţii au pus de-un grătar, aşa că am presupus că suntem toţi în aceeaşi oală şi m-am trântit pe o canapea cu gând să citesc Cosmopolitanul 🙂 . N-am apucat să trec de copertă când o maşină de găurit mi-a atras atenţia. Cum dracu la mine curge apă din frigider iar alţii dau găuri? Ba, între două găuri, parcă se auzeau şi ceva başi înfundaţi. Am verificat siguranţele apoi am luat-o din apartament în apartament să văd care-i treaba. Sigur că toţi aveau curent, doar eu nu. La parter am aflat şi un indiciu. Fuseseră ăia de la Electrica azi pe la bloc la o vecină de la ultimul etaj. Mă duc la vecină. Aia îmi zice că electricienii au venit fiindcă fucktarzii ce montau interfonul s-au găsit să dea o gaură exact în firul de curent de pe hol care ducea la apartamentul ei. Mă duc la parter, deschid panoul unde sunt contoarele, mă uit la al meu care stătea mort, bag capu sub el şi evident văd firul pe care cei de la Electrica au uitat să mi-l bage la loc deşi nu ştiu de ce l-or fi scos. Cum n-aveam sculele necesare prin buzunar şi nici nu doream să încerc cu degetul să văd dacă e sub tensiune, am bătut la vecinul de la parter să vină să-şi dea cu părerea. Omul, foarte de treabă, a venit cu un patent, a oprit curentul şi a apoi a rezolvat problema în 2 minute. Mă gândesc oare cât dura până veneau cei de la Electrica după ce-i sesizam.

***

Ce subtil..

***

The Alien-amiba-cow attack!


Publicat

în

, ,

de către

Etichete: