Adunate în ordine, după cum urmează

Am fost de curând la Hancock în regia lui Peter Berg, cu Will Smith în rolul eroului zburător, amnezic şi plin de vicii. Peter Berg a regizat şi The Rundown cu The Rock şi Seann William Scott, o comedie ce m-a distrat pe cinste. Hancock mi-a plăcut, este un action-flick la care nu te plictiseşti mai ales că nu ţine foarte mult, iar momentele fără acţiune sunt suplinite de interpretarea lui Will Smith, care face din nou un nou rol fără mari pretenţii dar aducător de milioane de dolari. „Twist”-ul intervine pe la jumătatea filmului, iar finalul, deşi previzibil şi nu foarte spectaculos, mulţumeşte. Efectele speciale sunt destule iar momentele umoristice iau notă de trecere. Dacă nu ar fi avut ratingul PG-13 ci R cum era prevăzut, probabil că ar fi ieşit un film şi mai savuros. Poate va apărea pe DVD şi varianta necenzurată. Să nu uit de Charlize Theron, foarte bună în rol de „zeiţă” sexi şi un pic rea.

Deşi nu mă vedeam în rol de paparazzo, am fost nevoit să imortalizez un moment rar: DumneJeg însuşi s-a pogorât în Republica pentru a urmări filmul, răzleţit pe două scaune şi cam plictisit, laolaltă cu proaspăta sa achiziţie creaţă pe care v-o prezint din spate… în premieră probabil şi numai deoarece sunt sigur că interesul va fi atât de mare încât traficul mi se va cincipla.

Disclaimer: persoanele din fotografie pot fi oricine

***

FistMan? Omul-Ciocan?

***

Sunt obişnuit cu articolele scrise prost prezente pe majoritatea site-urilor de ştiri din România, de aceea mă şi informez în principal de pe Google News. Dar uneori mă mai uit şi pe la noi şi constat că pe Realitatea.net şi pe Hotnews apar cele mai multe aberaţii. Io nu ştiu, ăia angajează elevi de clasa a V-a să le scrie (traducă) ştirile?

Două exemple de pe Realitatea.net:

Cercetătorii britanici au descoperit un nou mecanism pentru generarea de energie. Are o lungime de peste 200 de metri, forma unui şarpe uriaş şi a fost botezat Anaconda, după celebrul şarpe prădător din America de Sud. Realizat aproape în întregime din cauciuc, Anaconda, este un de fapt un generator de valuri, care transformă mişcările oceanelor în energie ieftină. (…) Şarpele generator de energie este realizat dintr-un tub lung de cauciuc, închis la ambele capete şi umplut cu apă.

Restul ştirii aici. Deci iei un furtun, îl umpli cu apă, îl bagi în apă şi produci energie. Creierului cât o nucă al redactorului probabil că i s-a părut logic.

Alta şi mai tare:

Solul de pe Marte este suficient de bun pentru sparanghel şi fasole verde. Aceasta este concluzia studiului unei prestigioase echipe de chimişti din SUA. Oamenii de ştiinţă, care au analizat informaţiile trimise de sonda Phoenix, susţin că probele de sol, prelevate de astronauţi, demonstrează clar condiţii ce ar putea favoriza cultivarea anumitor specii de legume. (…)

Trecem peste faptul că era vorba de asparagus, nu de sparanghel (nu este o greşeală cum credeam iniţial pentru că asparagus şi sparanghel semnifică în mare aceeaşi buruiană din spusele lui Dush) şi ne concentrăm pe astronauţi. Care astronauţi redactor idiot şi ignorant ce eşti? Pe Marte nu a călcat vreodată picior de astronaut şi nici nu va călca în următorii 20 de ani conform NASA, însă redactorul retard de la Realitatea este probabil genul care crede că Star Trek e bazat pe fapte reale. Sonda Phoenix este robotizată şi comandată de pe Pământ să analizeze solul îngheţat de pe Marte pentru a stabili dacă acesta este sau a fost vreodată propice vieţii.

***

Şoferii proşti sunt aceia care te claxonează la semafor cu toate că tu ai plecat exact în microsecunda când s-a făcut verde, şi asta doar pentru că ai număr de Alba. Dacă nu claxonează îţi dau flash-uri. Ba chiar unii strigă pe geam. Împotriva lor am două soluţii, din păcate ambele cu iz penal. Prima ar fi folosirea unei puşti de paintball. La primul claxon, pac pac pac 3 bile în parbrizul boului. Sau dacă se poate direct în moacă. A doua idee ar fi să am o maşină de sacrificiu şi să tamponez pe oricine mă enervează. Claxonează la mine? Frână, întors, tamponat. Astea într-o lume ideală, desigur 🙂


Publicat

în

, , ,

de către

Etichete: