De la mic la mare

* Azi, la trecerea de pietoni de lângă primărie, mi-a cedat… trecerea nimeni altul decât domnul Boc însuşi. Aflat într-o maşină de Sălaj, cu ochelari de soare şi abia iţindu-se de după volan. Oare ce am făcut în faţa acestei situaţii unice: a) am zâmbit tâmp şi i-am făcut cu mâna, b) am sărit cu picioarele pe capotă urlând să repare canalele, c) am trecut strada. Well, o să aflaţi la ştiri 😛 .

* De la trecerea de pietoni, la 400 de kilometri deasupra: pe Staţia Spaţială Internaţională a fost ataşat un nou modul, Columbus, o incintă de mărimea unui autobuz, mândria Agenţiei Spaţiale Europene care a lucrat la proiect începând cu 1982 şi a cheltuit 880 milioane euro. Menţionez acest lucru deoarece, deşi 1992 era anul în care Columbus ar fi trebuit să fie deja pe orbită, o serie de amânări datorate bugetului precum şi accidentul navetei Columbia au făcut ca doar anul acesta europenii să-şi vadă visul realizat. Naveta Atlantis a dus modulul pe orbită iar după un „spacewalk” de şapte ore şi ceva, timp în care staţia a înconjurat Pământul de patru ori, modulul este la locul lui ataşat la avanpostul orbital, pentru o misiune de 10 ani în care va servi ca laborator pentru experimente din diverse domenii ale ştiinţei.

Later edit: Şi înapoi la ale noastre – completez tot aici o chestie care m-a distrat pe cinste: filtrele anti-spam de la yahoo sunt în general eficiente, eliminând cu succes tot felul de reclame la Viagra şi linkuri spre porneturi. Azi însă am primit direct în inbox un mail ce avea ca subiect „Turn your trouser mouse into a one-eyed giant” :-)) Prea metaforic pentru anti-spam-ul de la Yahoo, ha?


Publicat

în

de către

Etichete: