Cum îi văd PR-iştii pe ziarişti

Nu e nici un secret ca la 99% din conferinţele de presă organizatorii se întrec în eforturi de a răsfăţa ziariştii prezenţi pentru a beneficia de relatări pozitiv-linguşitoare asupra evenimentului. Un cocktail, o plăsuţă cu suveniruri, un mic cadou, toate sunt până la un punct normale. Se dau de pomană de la pixuri şi calendare până la sticle de vin şi iPod-uri. Să nu mai vorbim de memory stick-uri. Din păcate unele specimene din presă şi-au făcut un scop în viaţă din a aduna cât mai multe astfel de “prăzi”. Un exemplu ar fi filmuleţul de aici, în care după terminarea unei conferinţe mai mulţi jurnalişti se înghesuie ca nişte animale ca să pună mâna pe o plasă-cadou. Jenant. Bineînţeles că PR-iştii cunosc fenomenul şi îl exploatează alocând bugete însemnate evenimentelor unde este invitată presa. Totuşi, cât de prost/imatur/lipsit de orice urmă de subtilitate trebuie să fii ca să compui o invitaţie precum cea de mai jos, adresată pe deasupra şi “Directorului General” al ziarului? 🙂 Sau poate e doar o metodă de a identifica fripturiştii veritabili, fiindcă în afară de aceştia care probabil că au şi participat la eveniment, nu ştiu care ziarist nu s-ar fi simţit jignit de textul de mai jos. Click pentru mărire.

0 thoughts on “Cum îi văd PR-iştii pe ziarişti”

  1. 1. trebuie să precizezi că e vorba de jurnalişti pe auto, şi trebuie să zici şi că evenimentul e la un eveniment (vechi) de profil. deja se schimbă problema.
    2. “răsfăţul” de care pomenenşti e a. fals pentru că un pix nu e un privilegiu, b. mai puţin de 10% din ecuaţia evenimentului.
    3. garantez că invitaţia a fost redactată de o PR-istă.
    4. am văzut şi mai rău, nu mai devreme de azi (inclusiv). şapou de comunicat de presă: “dragă redacţie (!), In aceasta vara e valabil motto-ul „Urmeaza principiul: Arata bine!“. Deloc greu, caci noua moda este dominata de un look proaspat si relaxat, caruia, in ciuda lejeritatii si ‘neglijentei’, nu-i lipseste sex-appeal-ul feminin si eleganta. E timpul sa experimentezi fara prejudecati si sa asortezi accesoriile intr-un mod iscusit.”
    OMG!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *