GoVeg – salvaţi găinile – go naked

Să începem cu începutul. Din click în click am reperat posteriorul Evei Mendes (foto dreapta, click pt mare), care a pozat recent nud (după cum vedeţi nu-i mare lucru, dar nici de ignorat..) pentru PETA şi campania lor „I’d rather go naked than wear fur”. După „Save as”, clickăind în continuare am ajuns şi pe site-ul PETA unde, aşa cum mă aşteptam, am fost asaltat de poze cu necuvântătoare care de care mai demne de milă. Am văzut şi un clip care susţinea cum că Mars, producătorul celebrei familii de dulciuri, finanţează tot felul de experimente pe şoareci şi alte rozătoare pentru a-şi testa ingredientele „dulci” şi potenţial ucigătoare. După ceva imagini şocante cu animale în agonie şi descrieri horror ale experimentelor, ni se spune că Hershey’s, principalul concurent Mars, nu face astfel de experimente. De asemenea, până vor înceta „torturile”, suntem îndemnaţi să nu mai cumpărăm produsele Mars. Mă mir că nu au spus pe faţă că am putea încerca între timp produsele „curate” Hershey’s. Dar mă întreb, dacă Hershey’s nu-şi testează produsele pe şoareci, pe ce le testează? Pe plante? Sau pe noi, consumatorii? Site-ul PETA m-a dus pe alt site tot al lor , GoVeg.com . Unde am realizat că (eu) sunt un măgar care-şi pierde vremea citind ce debitează nişte nebuni. De ce să devin vegetarian şi să salvez astfel de la moarte cruntă să zicem… găinile? Fiţi atenţi de ce:

Chickens are inquisitive, interesting animals who are as intelligent as mammals like cats, dogs, and even some primates. They are very social and like to spend their days together, scratching for food, cleaning themselves in dust baths, roosting in trees, and lying in the sun.

…pasaj scris probabil de o găină. Deci cea mai proastă pasăre din Univers de fapt nu e proastă deloc. Dacă cineva îmi arată o găină dresată să-şi facă nevoile la punct fix eu renunţ forever la Chicken McNuggets. Desigur, dacă găinile au primit aşa o descriere, porcii, oile sau vitele sunt academicieni cu acte în regulă pe site-ul PETA. Am avut chiar o vagă senzaţie de nelinişte meditând la câtă inteligenţă mă înconjoară iar eu, ca un carnivor ce sunt, o mănânc în loc să-i descopăr potenţialul mai ales că… „They are inquisitive, interesting individuals who value their lives, solve problems, experience fear and pain, and are capable of using tools”. Nu, nu noi, primitivii care butonează, ci tot de găini era vorba. Ceea ce m-a lovit cel mai tare a fost că nici peşte nu am voie să savurez pentru că, aţi ghicit, fiecare peşte are personalitate şi o inteligenţă aparte iar pe deasupra peştii simt durerea. Deci peştele, my love… bye. Din punctul meu de vedere iată, simplist, cum stau lucrurile: nu mănânc câine, pisică, delfin sau cal (mă rog, cred că aşa câte o bucăţică de cal s-a mai strecurat prin ceva salamuri şi am mâncat fără să ştiu), pentru că animalele astea care latră, miaună şi în general îţi fac ziua frumoasă sau impun respect şi-au câştigat dreptul de a nu fi mâncate. Easy.

Nu am absolut nimic cu vegetarienii şi nu mă pot pronunţa asupra efectului benefic sau nu al unei diete exclusiv vegetale pentru că nu am încercat-o, dar cum poţi să scrii asemenea aberaţii puerile pe un site oficial al unei organizaţii internaţionale? Nu eram la secţiunea „for kids”. Astea sunt argumente pentru a mă convinge să devin vegetarian? În loc de ceva măcar pseudo-ştiinţific mi se servesc ca fel principal poveşti despre cât de inteligente şi minunate sunt toate animalele şi cum noi, oamenii, specia dominantă, nu avem dreptul de a profita de ele câtuşi de puţin. Bine că ele au dreptul de a profita unele de altele şi ocazional şi de noi, când un tigru mai serveşte un negru, doi de prin Africa sau un urs din Braşov mai fuge cu câte o mână de turist idiot care-l hrănea cu biscuiţi. Nu are sens să mai dezvolt problema fiindcă mai sunt aiureli cu miile acolo, însă pe lângă zâmbete am avut şi un sentiment de milă pentru naivii care chiar cred ce postează şi pentru cei care iau în serios ce văd acolo. PETA poa’ să militeze împotriva uciderii animalelor pentru blană, pentru stoparea violenţei faţă de animale, pentru sacrificarea rapidă fără chinuri şi pentru condiţii decente de creştere. Acestea sunt nişte aspecte de bun simţ pentru care merită să militezi şi au tot respectul meu. Şi eu sunt împotriva chinuirii animalelor în orice situaţie, dar între a-i trage rapid porcului un glonţ în cap pentru „asomare” iar apoi a-l frige şi între a-l ţine până moare de bătrâneţe iar eu să mănânc soia, aleg totuşi prima variantă pentru că pork taste good, chiar dacă vorbim de un filthy animal cu o inteligenţă superioară 🙂

Vincent: Want some bacon?
Jules: No man, I don’t eat pork.
Vincent: Are you Jewish?
Jules: Nah, I ain’t Jewish, I just don’t dig on swine, that’s all.
Vincent: Why not?
Jules: Pigs are filthy animals. I don’t eat filthy animals.
Vincent: Bacon tastes gooood. Pork chops taste gooood.
Jules: Hey, sewer rat may taste like pumpkin pie, but I’d never know ‘cause I wouldn’t eat the filthy motherfucker. Pigs sleep and root in shit. That’s a filthy animal. I ain’t eat nothin’ that ain’t got enough sense enough to disregard its own faeces.
Vincent: How about a dog? Dogs eats its own feces.
Jules: I don’t eat dog either.
Vincent: Yeah, but do you consider a dog to be a filthy animal?
Jules: I wouldn’t go so far as to call a dog filthy but they’re definitely dirty. But, a dog’s got personality. Personality goes a long way.
Vincent: Ah, so by that rationale, if a pig had a better personality, he would cease to be a filthy animal. Is that true?
Jules: Well we’d have to be talkin’ about one charmin’ motherfuckin’ pig.


Publicat

în

,

de către