Votez, dar oare de ce?

Pe lângă susnumiţii care habar n-au/nu-i interesează deci probabil nu votează, mai există o mare, uriaşă, o majoritară grămadă de ignoranţi care din păcate sunt cei care stabilesc verdictul. Mă refer la persoanele care votează cu convingere, fără să ştie însă pentru ce. Am văzut azi pe TVR2 un reportaj în care oameni simpli, majoritatea de la sate, erau întrebaţi dacă votează. Majoritatea spuneau cu convingere că da, cum să nu, iar când erau întrebaţi ce rol are Parlamentul European sau votul uninominal nu aveau nici cea mai vagă idee despre ce este vorba. Îmi pare rău că nu am înregistrat fiindcă am auzit nişte răspunsuri de pomină dar în acelaşi timp destul de previzibile. Eu nu am nimic cu aceşti oameni, să fie sănătoşi, dar nu mi se pare normal ca ei să aibă drept de vot. Să fim serioşi, imaginea lor asupra realităţii nu are nici o valoare care să justifice dreptul de a decide cine este mai bun pentru a ne reprezenta la nivel european. Ei votează pe ochi frumoşi, eventual pe cei care le dau de pomană în campania electorală. O bătrânică zicea senină “Eu votez numa’ cu cine îmi place”… dar oare ce înţelege ea prin a plăcea? Ceva nu foarte complicat, asta e clar.

Apropo de ochi frumoşi, oare să o votez pe ea?

Sau mai bine nu, glumeam, dar no’… tipa mi-e simpatică, întrucâtva. Nu-mi place în schimb că stă lipită de (sau mai bine zis duce în spate) Partidul Invizibilităţii Naţionale şi e un pic, da aşa un picuţ… paranoică. Deci nu, chiar dacă e cea mai faină dintre candidate 😛

În schimb îl votez pe obositul de Stolo, cred. Oricum îmi dau seama că nu pot avea o imagine completă asupra candidaţilor, asupra competenţelor acestora sau asupra rolului efectiv pe care îl pot exercita ca parlamentari europeni. Tot ce ştiu e de fapt doar teorie iar părerile mele subiective sunt formate de ce am mai văzut şi citit, deci exclusiv prin manipulare şi demagogie. Ar trebui să mi se interzică să votez şi totuşi Stolo sau oricare altul nu mi-ar refuza votul oricât de ignorant aş fi. Şi uite aşa unii vor vota din inerţie, alţii vor fi convinşi de diverşi că “aşa e mai bine”, alţii mituiţi, alţii ameninţaţi – adică vom vota cam degeaba. Once more.

0 thoughts on “Votez, dar oare de ce?”

  1. Cred ca exagerezi putin facandu-i idioti pe cei care nu “mai” voteaza. Poate efectiv nu mai au pe cine … sau sunt convinsi ca pe oricine ar vota, rezultatul ar fi acelasi. Just a thought … e usor sa etichetezi oameni, dar pana nu stii de ce gandesc asa, cred ca e gresit.

  2. Pai dac chiar nu ma interesaza soarta acestei tarii, momentan chiar nu stau acolo, imi e scarba de tot ce misca …politica, gunoaie, etc…sunt idiot? NU MA INTERESEAZA !!! Think Again

  3. vb de faptul ce usor generalizezi tu cu eticheta de idioti, oricum nu intru in polemica cu tine, nu vad rostul doar ca am ramas surprins ce usor pui etichete unui esantion mare din tara, simplu : nu ii intereseazza : IDIOTI, de parca exact cum zicea Cristi in primul post : stii tu ce gandesc ei (aici subscriu si eu la masa mare de idioti sa iti fac pe plac).

  4. scriu cu caps ca sa pricepi: IN SONDAJ CEI CARE NU VOTEAZA FIINDCA ASA AU DECIS EI DIN DIVERSE MOTIVE SI CEI CARE HABAR N-AU/NU-I INTERESEAZA SUNT DOUA CATEGORII DISTINCTE. una este sa nu votezi pentru ca te-ai saturat de gunoaiele care ne conduc si vrei astfel sa protestezi in felu tau si alta este sa NU te intereseze ce gunoaie ne conduc, adica sa fii ignorant si, ajungem la concluzie: un idiot.

  5. cate putin din amandoua as spune, cu o inclinare mai mare spre scarba fata de politica si fata de societatea de acum (fara sanse de recuperare by the way in timp scurt)…deci ma poti numi un fel de ignorant-egoist-idiot.Iti dau dreptate..succes in marile schimbari pe acolo tuturor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *