Se mai uită cineva la TV?

Eu unul mă uit la Badea. Deşi face pe prostul (sau chiar îi), e sluga/câinele/detergentul(?) lui Voiculescu, e cam ipocrit, frustrat etc… e totuşi comic. E comic cînd nu ştie să umble la laptopul de pe birou, când scoate tot felul de sunete şi invective, când se ia de ăia de pe forumul Antenei 3. Cu toate acestea:) nu pot spune că În gura presei e o emisiune de calitate. Badea se repetă, devine plictisitor şi nu evoluează. La ce mă mai uit eu oare când îmi lipseşte energia de a face ceva util? Deci nu când pierd vremea, da? Am observat că mai mult la Antena 3, pentru că au ceva emisiuni străine destul de ok, cum este Jay Leno de exemplu. Ştirile sunt partizane, deci nu mă mai uit, Gabi Firea şi emisiunea ei mă face să vreau să-i car palme iar Gâdea şi gaşca îmi amintesc de Dan Senzaţionescu. Mai sunt câţiva ciudaţi pe postul amintit cum este nenea ăla, Moise Guran şi a sa emisiune economică sau chelul ce citeşte presa cu un accent bizar. Buun… ce-ar fi de urmărit pe alte posturi? Filme? No way, filmele la TV nu mai sunt de multă vreme vizionabile din pricina publicităţii şi oricum sunt doar porcării vechi sau de categoria Z. Cu toate acestea, am nimerit din pură întâmplare în weekend pe National TV un film german difuzat la o oră de lene maximă, ”Fete de fete” (aşa era tradus 🙂 ), jucat bine şi foarte comic.

Tot pe Carbo TV, recunosc că m-am uitat o(1) dată la toată rubrica Meteo, de la cap la coadă. Motivul îl vedeţi alăturea (click pe poză să vedeţi mai bine). Şmecheria constă în filmarea fătucii din depărtare în timp ce ea se fâţâie pe acolo iar pe măsură ce emisiunea se apropie de sfârşit operatorul face un zoom progresiv până ce telespectatorul (masculin, între 14 şi 89 de ani) vede cristal-clear ceea ce la început doar se întrezărea. Rezultat garantat: rating record în intervalul 20:01 – 20:03. Ce-ar mai fi? Cârcotaşii… Comici doar atunci când comentează diverse gafe, în rest poante răsuflate şi scenete fără prea mult umor. Bebeluşele lor salvează din plictis cu dansuri stângace dar asta nu mai contează că-s frumoase. Prima TV mai are o emisiune, Mondenii, care în opinia mea bate la fund cârcotaşii la scenete. Sunt curios cât va rezista.

Revin la Antena 3 că mi-am amintit ceva. Băiatul lor de la Meteo are un gadget menit probabil să compenseze armele mai mult sau mai puţin naturale ale prezentatoarei de la National TV. Deci cum ziceam, are un ecran gigant sensibil la atingere pe care poti să desenezi chestii cu degetul. Din păcate băiatul cu vremea nu ştie să deseneze nici măcar un cerc, tot ce face sunt nişte linii strâmbe care nu spun nimic. Şi sunt sigur că ecranul ăla ce o fi costat o avere ştie mai mult decât să deseneze linii. Tot Antena 3 are … cum să le zic, cele mai inestetice prezentatoare. Uitaţi-vă de curiozitate. Buzate, fără gât, bătrâne… you choose. Or fi fost angajate de vreo femeie. Urâtă.

În rest emisiuni pentru proşti pe toate posturile cu excepţia OTV care are emisiuni pentru retardaţi. Şi rating pe măsură. Adică mare. Reclame peste reclame, una mai şmecheră ca alta, pline de special effects, de ”coolness” şi de ”trendyness” în speranţa că vor prinde la targetul lor tânăr şi influenţabil. Care nu prea se mai uită la TV. Probabil de aceea predomină spoturile pentru telespectatorii OTV, la detergenţi de rufe/vase şi la paste de dinţi. O să dedic un post analizei unor spoturi tv ”dragi” mie de aceea mă opresc acum la un singur caz. Pastele de dinţi şi vechiul truc: să angajeze un actor, de preferinţă cu o faţă inocentă şi un pic gay care, cu o voce suavă şi un ton seducător să ne facă să credem că el este un doctor complet dezinteresat care recomandă folosirea zilnică a pastei x. Mie medicul dentist mi-a spus să schimb cât mai des mărcile de paste de dinţi pentru a nu se obişnui bacteriile mele cu un anumit tip de pastă. Na!

Închei cu National Geographic care are o pasiune pentru dezastre aviatice. Nu contează când dai pe NG, găseşti un avion care se prăbuşeşte, sute de morţi, anchete, toată tragedia reconstituită cu actori, animaţii computerizate, tot tacâmul. Ce am observat eu? În toate accidentele aviatice de pe NG sunt implicate aeronave Boeing. Care să fie explicaţia? Or fi Boeing foarte răspândiţi dar totuşi… Mai pică şi alţii. O fi vreo conspiraţie?

Cred că de azi înainte mă voi uita doar la Badea.

PS. Telecomanda de la tunerul meu TV are buton de snapshot, aşa v-am putut oferi minunatele capturi de mai sus. Si sa inchei de tot cu ceva horror. Click aici şi ghiciţi cine-i personajul, prea terifiant pentru a-l posta pe prima pagină.


Publicat

în

de către

Etichete: